sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Lukukuulumisia

Kirjamessuviikonlopun päätteeksi on hyvä blogata kirjoista. Tänä vuonna kävin messuilla kahtena päivänä, sekä opiskelijoiden että perheen kanssa. Onkohan minusta tullut kranttu, vai miksi messuohjelma vaikutti valjulta? En jaksanut erikseen hakeutua yhtäkään haastattelua kuuntelemaan, eikä myöskään käynyt niin (kuin joinain vuosina) että kiinnostava puhuja olisi pysäyttänyt minut keskustelua seuraamaan. Kiertelin siis kaksi päivää ostamassa sukulaislapsille joululahjoja.

Omat kirjani olen tänä syksynä hakenut lähinnä kirjastosta. Kävin syyslomalla Lontoossa ja hain matkaoppaatkin kirjaston hyllystä. Virittäydyin matkaan lukemalla Wodehousea, mutta itse reissussa en ehtinyt lukea riviäkään.

Syysloman jälkeen olen ehtinyt ahmimaan dekkareita. Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin on oikein ahmittava norjalaisdekkari. Kiinnostavat henkilöhahmot, pääosin toimiva juoni ja kevyt mutta vetävä kirjoitustyyli ovat paketti, joka takaa laadun. Tällä hetkellä lueskelen rikosnovelleja. James Thompsonin toimittama Helsinki noir on kiinnostava kokoelma Helsinki-aiheisia rikostarinoita. En yleensä tykkää novelleista, koska kaipaan pidempää juonenkaarta, mutta tähän kokoelmaan mahtuu useampi onnistunut makupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti