keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Hömppää kirjastosta

Päätin palkita itseni parilla kevytlukuisella hömppäkirjalla. Varasin itselleni kirjastosta Alan Bradleyn Nokisen tomumajan arvoituksen, yhden Flavia de Luce -kirjoista, ja Kia Wallin Avokadopastaa-romaanin.

Nokisen tomumajan arvoituksessa Flavia lähetetään Kanadaan tyttökouluun, joten tämä kirja saa luvan edustaa haastekohtaa 32, kirjassa käydään koulua tai opiskellaan. Tämä Flavia ei ole sarjan hauskimpia ja juoneenkin jää muutama kissankokoinen aukko, mutta minä olen jo niin Flavian imussa, että olin tähänkin tyytyväinen. Ehkä ei kuitenkaan kannata aloittaa Flaviaan tutustumista sarjan loppupäästä.

Avokadopastaa-kirjaa selailin kerran kirjakaupassa ja se vaikutti kiinnostavalta viihderomaanilta, jonka aiheena on nettideittailu. Sitä se kuvaakin osuvasti ja hauskasti. Olisi pitänyt kuitenkin selailla tarkemmin, koska tämä on myös naisille tarkoitettu pehmopornokirja, joka on välillä hyvinkin Regina-lehden Naisen unelmien tasolla. Kirja ei siis sovellu työmatkalukemiseksi. Sijoitan tämän haastekohtaan 19, kirja käsittelee vanhemmuutta, koska päähenkilön lapset ja yksinhuoltajuus ovat kirjassa tärkeänä teemana heti rakkauden etsinnän ja sekopäisen ympäriinsä nussimisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti