perjantai 15. kesäkuuta 2018

Kesähömppää

Siunattuja kirjat, joita lukee yhden päivässä.

Ainakin Anne B. Ragden Aion tehdä sinut onnelliseksi. Tämä ei mahdu minulla enää mihinkään haastekohtaan, mutta ehkä voin lukea muitakin kirjoja kuin Helmet-lukuhaasteeseen sopivia. Varsinkin näin kesällä, kun aikaa on rajattomasti. Romaani kertoo norjalaisen kerrostalon yhden rapun asukkaista 60-luvulla. Ragde kirjoittaa elävää ajankuvaa ja kertoo erilaisista ihmiskohtaloista tiiviisti, mutta kuitenkin salaisuudetkin paljastaen.

Mamen Sanchezin On ilo juoda teetä kanssasi sijoittuu Espanjaan. Atticus Craftsman, kirjallisuusimperiumin perijä, matkustaa Madridiin lakkauttamaan kannattamatonta kirjallisuuslehteä, jota toimittavat viisi erilaista naista. Atticus kuitenkin katoaa. Romaani on sekoitus dekkaria ja rakkausromaania, ja tässä paketissa kaikki toimii, myös huumori.

Anneli Kivelän Kotiin Katajamäelle sijoitan haastekohtaan 37, kirjailijalla on sama nimi kuin perheenjäsenelläsi. Tästä nimenomaisesta syystä olen katsellut näitä Katajamäki-kirjoja aina silloin tällöin, joten nyt oli ehdottomasti aika lukea yksi. Romaanin juoni menee yksinkertaisuudessaan näin: nelikymppinen yksinhuoltaja Minne muuttaa kaupungista maalle ja vastoin kaikkia odotuksia pikkukylässä on miehiä enemmän kuin isossa kaupungissa. Ihan luettava tarina tämäkin oli, vaikka minua vähän vaivasivatkin henkilöiden kovin teennäinen puhetapa ja käsittämättömät tavat toimia - mutta lähes ainahan se tällaista on viihdekirjoissa.

Myös Lori Nelson Spielmanin Kymmenen unelmaani -romaanissa, jossa päähenkilö ei saa kuolleen äitinsä perintöä ennen kuin on toteuttanut kymmenen unelman listan, jonka on kirjoittanut 14-vuotiaana. Seuraa lemmikkien hankintaa, alan vaihtoa ja romansseja. Kyllä tällekin päivän uhraa, mutta ei ehkä yhtään enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti