torstai 3. tammikuuta 2019

Kulinaristin kuolema

Hirmuisen hyvä idea tuo Helmet-lukuhaaste! Vaikka luen normaalistikin melko paljon, on haaste antanut lukemiselle valtavan lisäboostin ja auttanut löytämään uutta luettavaa.

Luin haasteeseen Siilin eleganssin (joka kyllä muutenkin oli ollut lukulistalla pitkään) ja ihastuin siihen. Siispä kun kirjaston hyllyssä silmiini osui Muriel Barburyn Kulinaristin kuolema, en aikaillut hetkeäkään.

Romaani on Barburyn esikoinen ja sijoittuu samaan taloon kuin Siilin eleganssikin. Kulinaristin kuolemassa kuuluisa ruokakriitikko makaa kuolinvuoteellaan, muistelee elämänsä makuelämyksiä ja yrittää tavoittaa sitä kaikkein mieluisinta, jotakin lapsuudessa koettua ja sittemmin unohtunutta.

Lyhyissä luvuissa vuorottelevat kriitikon omat muistot ruoista ja hänen lähipiirinsä muistot kriitikosta. Ohimenevien tuokiokuvien kautta hahmottuu yksi ihmiselämä.

Tämä ei ole uusi lempiromaanini, mutta ihan luettava, jopa lukaistava, kirja. Minua viehättää ranskalaisten romaanikirjailijoiden tyyli, jossa näennäisen kepeällä otteella käsitellään syviä ja vaikeita asioita. Tämä romaani on tyyppiesimerkki tästä lajista.Ihan kohta tartun vuoden 2019 lukuhaasteeseen, odottakaa vielä hetki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti