keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Jännärin matkassa

Kirjamessuilla osuin kuuntelemaan Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttilan haastattelua. He ovat yhdessä kirjoittaneet salanimellä Markus Falk trillerin Profeetan suojelijat. Kiinnostuin ja tilasin kirjan jo Joulupukiltakin, mutta sitten kävi sellainen ihme, että kirja löytyi kirjastosta (eikä edes pikalainana!).

Romaanin idea on mainio: suomalainen tutkija saa selville, että on olemassa suura, joka todennäköisesti on profeetta Muhammedin sanelema, mutta joka ei ole päätynyt Koraaniin. Trilleriin olennaisesti kuuluva ajojahti alkaa, kun fundamentalistimuslimit haluavat tuhota suuran. Olennaisessa osassa on myös salaseura, joka suojelee suuraa.

Tässä on kaikki ainekset danbrownmaiseen jännitysromaaniin, mutta ihan vielä ei päästä sille tasolle. Lukijana minua ärsyttää, kuinka joitain asioita, jotka ovat ihan itsestäänselviä, pantataan tai ei ainakaan heti pidetä selvinä - ja toisaalta jotkut asiat kerrotaan jopa vähän liian aikaisin sujuvan juonenkaaren kannalta. Mutta nämä ovat pikkuvikoja, jotka voi panna ensikertalaisuuden piikkiin.

Kaiken kaikkiaan juoni rullaa hyvin, henkilöhahmot ovat uskottavia ja idea kantaa loppuun asti. Erityisen mukavaksi lukukokemuksen tekee se, että osa tapahtumista sijoittuu Helsinkiin. Näissä kortteleissa, ravintoloissa ja oikoteillä olen itsekin seikkaillut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti