keskiviikko 20. helmikuuta 2019

40 Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia

Seilin saari on kiehtonut minua jo jonkin aikaa - ja niin selvästi monia muitakin, koska siitä on viime aikoina kirjoitettu useampikin kirja. Katja Kallion Yön kantaja on fiktiivinen romaani todellisesta henkilöstä, Amanda Aaltosesta, joka joutui koko elämäkseen Seilin saarelle, koska ei sopeutunut 1800-luvun lopun yhteiskuntaan.

Sijoitan tämän haastekohtaan 40, kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia. Tämä sopisi kyllä myös hyvin haastekohtaan 11, kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa, koska Amandan (tai monen muunkaan Seilin asukkaan) mielenterveysongelmat eivät ole sellaisia, että ne vaatisivat pysyvää eristämistä muusta yhteiskunnasta, vaan Seiliin lähetettiin paljon naisia, jotka eivät mahtuneet sille paikalle, jolle yhteisö heidät halusi asettaa.

Tämä romaani kertoo aikakaudesta ja sen hengestä, mutta myös Amandan tarinan. Isossa osassa on myös Seilin asukkaiden, potilaiden ja muiden vakituisten asujien, yhteisö. Ensi kesänä taitaa olla pakko käydä itse katsomassa, millaista siellä oikein on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti