lauantai 16. helmikuuta 2019

41 Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää

Tämä haastekohta on minusta hankala; en oikeastaan olisi halunnut elää millään muulla aikakaudella kuin nykyhetkessä, mutta toki monella aikakaudella olisi ollut mukava vierailla.

Eräs aika ja varsinkin paikka, joka on minua aina viehättänyt, on L.M. Montgomeryn Prinssi Edwardin saari joskus 1900-luvun alkupuolella. Sijoitan siis haastekohtaan romaanin Marigoldin lumottu maailma.

Romaani kertoo Marigold-tytön kasvusta vauvasta nuoruusikään. Samalla kerrotaan hänen perheestään ja koko suvusta sekä siitä paikallisesta yhteisöstä, jossa Marigold elää. Montgomery maalaa elävän kuvan suvusta, kylästä ja ajasta. Hän käsittelee omalla erityisellä huumorillaan erilaisia ihmishahmoja, joita Marigoldin elämään kuuluu.

Periaatteessahan minä luen haasteeseen vain kirjoja, joita en ole aiemmin lukenut. Mutta tämän kirjan kanssa kävi (taas vaihteeksi) niin, että olin päässyt jo hyvään vauhtiin, kun tajusin lukeneeni kirjan joskus aiemmin. En muista kuitenkaan kirjoittaneeni siitä aikaisemmin, joten teen tällä kertaa poikkeuksen ja otan kirjan haasteeseen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti