sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kesän viihdevinkit

Lukuhaaste alkaa olla siinä vaiheessa, että en millään saa kaikkia lukemiani kirjoja enää haasteeseen - vaikka olen yrittänyt säästää helpot haastekohdat viimeiseksi.

Tässä postauksessa esittelen lyhyesti joitain kesällä lukemiani kirjoja, joita yhdistää helppolukuisuus ja suuri viihdearvo.

Sain kirjastosta nekin Indrek Harglan apteekkari Melchiorit, joita en vielä ollut ehtinyt lukea, Olavisten kirkon arvoituksen ja Gotlannin pirun, jotka ovat muuten ihan ensimmäinen ja viimeinen kirja tallinnalaisesta apteekkarista kertovassa sarjassa. Hyviä ovat, vieläkin. Arvostan todella Harglan tyyliä - kuinka sujuvasti mutta kuitenkin uskottavasti hän kirjoittaakaan keskiaikaisesta Tallinnasta ja sen asukkaista.

Juhannuksena kävin Visbyssä ja halusin matkalukemiseksi jotakin Gotlantiin sijoittuvaa. Miehen hyllystä löytyi Mari Jungstedtin dekkareita, joista valitsin mukaani ensimmäisen, Den du inte ser -nimisen. Se oli ihan ok, mutta ei mikään ikimuistoinen, joten seuraavan osan taidan lukea vasta seuraavalla Gotlannin-matkallani. Ruotsalaiset naistenlehdet näyttivät kehuneen taitavaa ihmiskuvausta. Itsehän en lainkaan siedä dekkarijuonta häiritsevää päähenkilöiden välistä lempeilyä.Seuraavalla matkalla luin uima-altaan reunalla Sophie Hannahin The Mystery of Three Quarters -dekkaria. Hannah kirjoittaa Hercule Poirot'lle uusia seikkailuja. Tämäkin oli ihan luettava romaani, mutta ei vedä vertoja Christielle. En pidä siitä, kuinka lähelle Hannahin kertoja menee Poirot'ta, usein jopa hänen päänsä sisälle. Ei ole myöskään Christien voittanutta siinä, kuinka ratkaisu kiertyy auki vasta ihan tarinan lopussa.

Dekkarien lisäksi olen lukenut yhden chicklit-romaanin, Laura Honkasalon Vie minut jonnekin. Tässä ei etsitä rakkautta, vaan omaa itseä ja hyvää tapaa olla ja elää. Kolmikymppinen päähenkilö huomaa, ettei ehkä haluakaan ihan samoja asioita (lapsia, omakotitaloa, farmarivolvoa jne.) kuin avopuolisonsa. Romaani on viihdyttävä, hauskakin, ja tarjoaa myös lukijalle mahdollisuutta miettiä, onko oma elämä sen näköinen kuin itse toivoo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti