maanantai 13. huhtikuuta 2020

Voimauttavaa nuortenkirjallisuutta

Korona ja erityisesti eristys on ajanut minua kirjalliseen eskapismiin. Yksi helppo tapa paeta todellisuutta on lukea nuortenkirjoja. Näitä Holly Bournen kirjoja olen lukenut lähes samaa tahtia yhden teinin kanssa, joten Mitä tytön täytyy tehdä? pääsee Helmet-lukuhaasteen kohtaan 19, kirja, jota luet yhdessä jonkun kanssa. Mikä kaikki voi mennä pieleen? kertoo elämästä amerikkalaisella kesäleirillä, joten se saa täyttää kohdan 31, kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla. Ehkä pientä haastekohdan venytystä - taas kerran.



Nämä kirjat ovat osa trilogiaa, jonka ensimmäisen osan Oonko ihan normaali? olen lukenut jo viime vuoden puolella. Trilogia kertoo kolmesta tytöstä, Eviestä, Amberista ja Lottiesta, heidän ystävyydestään, aikuistumisen haasteista ja erityisen paljon tyttönä elämisestä ja feminismistä. Holly Bourne kirjoittaa kevyesti ja sujuvasti, mutta painavaa asiaa. Kaikkea katsotaan huumorin kautta.

Vähänhän nämä ovat chick litiä teinitytöille, mutta tässä bloggauksessa en vähättele chick litin arvoa. Päinvastoin toivon, että omat tyttäret ovat tarkkaan lukeneet ja imeneet itseensä kaiken, mitä näissä kirjoissa kerrotaan feminismistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti