tiistai 4. elokuuta 2020

Pieni kirja onnellisuudesta

Ensin tunnustus: olen lukenut hyggestä vain naistenlehdistä. Viihtyisän kotoilun idea on kuitenkin varsin vastustamaton, ja kun kirjastosta löysin Meik Wikingin kirjoittaman hyggeilyn jatko-osan Lykke. Onnellisten ihmisten salaisuudet. oli se pakko lainata.

Lykke on söpö pieni kirjanen onnellisuuden rakennusaineista. Ihan totta puhuen siinä ei ole mitään kovin kummallista - ei mitään uutta tietoa tai suuria oivalluksia siitä, mikä tekee ihmisen onnelliseksi. Se kuitenkin tiivistää onnellisuuden syitä helpolla ja viihdyttävällä tavalla.

Kirjassa on jonkin verran puolitieteellisiä taulukoita eri maiden onnellisuudesta, ja Pohjoismaat ovat niissä aina korkealla. Ehkäpä se, että olen pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan kasvatti, saa minut pitämään onnellisia asioita itsestäänselvyyksinä. Toki tässä kirjassa on monenlaisia käytännön vinkkejä, joilla on mahdollista kasvattaa onnellisuuttaan, ja vaihtoehtoja löytyy sekä henkilökohtaisista valinnoista että yhteisöllisistä projekteista.


Kirja on tosi helppolukuinen, erityisesti siksi, että sen luvut ovat tosi lyhyitä. Itse olisin kaivannut vähän lihaa luiden päälle, mutta jos elämässäsi ei ole aikaa lukemiselle, voit silti vallan mainiosti valita tämän kirjan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti