perjantai 31. tammikuuta 2020

Rintasyövästä rehellisesti

Muutama vuosi sitten seurasin Tiina Within blogia Vasen rintani ja muuta sairasta. Sittemmin blogin päivittäminen loppui, kun rintasyöpä tappoi Tiinan, mutta hänen miehensä Mikko With julkaisi vuonna 2019 kirjan Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta, jossa myös Tiinan blogikirjoituksilla on tärkeä osa. Tämä osuu luontevasti Helmet-lukuhaasteen kohtaan 35, kirjassa käytetään sosiaalista mediaa.


Tämä on realistinen kuvaus sairaudesta. Vuoroin se mullistaa sairastuneen ja läheisten arjen, vuoroin arkistuu itsekin, liki unohtuu. Toisaalta tämä on kirja perheestä ja rakkaudesta, siitä, kuinka rakkaus voittaa ainakin syövän 6-0.

Mikko With kuvaa syöpään sairastuneen läheisen tunteita elävästi, ja uskon, että moni vastaavassa tilanteessa elänyt tunnistaa itsensä kirjasta. Erityisesti suosittelen kirjaa kuitenkin kaikille niille, joilla ei ole kovin omakohtaisia kokemuksia syövästä - niille, jotka jakavat Facebookissa syöpäketjuviestejä. Tämä kirja tekee syövästä vähemmän pelottavan - ja samaan aikaan järkyttävän kouriintuntuvan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti