maanantai 20. heinäkuuta 2020

28, tulevaisuudesta kertova kirja

Nyt runnotaan taas kirjoja haastekohtiin niin että rytisee! P.Z. Reizinin Onnen algoritmi kertoo, mitä tapahtuu, kun inhimillinen tekoäly kehittää tietoisuuden ja kiinnostuu ihmisten elämästä.

Oikeastaan tämän romaanin idea on, että se voisi tapahtua juuri nyt, mutta saivarrellaan nyt niin, että romaani tapahtuu välittömässä lähitulevaisuudessa.

Jenin työnä on kommunikoida Aidenin, palvelubotin, kanssa, jotta siitä voitaisiin kehittää mahdollisimman ihmismäinen. Oikeasti Aiden on kuitenkin jo varsin inhimillinen ja ryhtyy järjestämään Jenin rakkauselämää. Sehän ei suju ihan niin kuin pitäisi, ei varsinkaan sitten, kun Aidenin kopioita tuhoava ohjelmistokin inhimillistyy ja alkaa nauttia asioiden sekoittamisesta.


Teknologisesti tämä romaani ei ehkä ole ihan mahdollinen, mutta kirjan idea, inhimillinen tekoäly, joka sotkeutuu ihmisten elämään, on tosi kiinnostava. Juoni on sujuva ja henkilöt (mukaanlukien tekoälyt) ovat riittävän uskottavia. Kuka olisi arvannut, että scifihömppäkin voi olla näin viihdyttävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti