lauantai 4. heinäkuuta 2020

Minä luen ranskaksi!

Ostin talvella pari ohutta ranskankielistä pokkaria. Fred Vargasin Coule la Seine (~ Seine virtaa) tuli luetuksi heti tammikuussa. Siinä on muutama novelli, joiden päähenkilönä on Adamsberg. Ei mitään ihmeellisiä stooreja, mutta ihan luettavia, suht ymmärrettävällä ranskalla. Sijoitin tämän kirjan haastekohtaan 7, kirjassa rikotaan lakia.


Anna Cavaldan L'echappée belle (~ Kaunis karkumatka) sai odottaa hyllyssä vähän pidempään, mutta se sopikin aivan mahtavasti aurinkoisiin hellepäiviin. Kirjassa kolme sisarusta matkaa sukulaisen häihin, mutta juuri ennen kirkonmenojen alkamista he karkaavatkin neljättä sisarusta tapaamaan. Tämä romaani on aivan ihana! Se käsittelee sisaruutta ja kasvamista, ja mielestäni näitä teemoja käydään läpi raikkaasti.

Romaanin ranska on kaunista ja kepeää, vaikka en ihan kaikkea ymmärtänytkään. Sen ymmärsin, että kirja on myös hauska! Jos ranskan kieli ei luonnistu, tästä kirjasta löytyy myös suomennos (Karkumatka). Tämä pääsee haastekohtaa 43, kustantamon kirjasarjassa julkaistu kirja. Kirjasarja on J'ai lu.

Oma karkumatkani kotirannalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti