perjantai 26. huhtikuuta 2013

Case Histories

Aloitin taas kirjan lukemisen olan yli ja vieressä makoillen. Vaikutti helppolukuiselta ja hauskalta, joten kun Kate Atkinsonin Case Histories vapautui, aloitin alusta ihan itsekseni. Miten dekkareita voikin olla niin monenlaisia - ja silti niin monenlaiset dekkarit voivat olla hyviä.

Case Histories alkaa muutamalla tarinalla - rikostapauksella - jotka voisivat olla vaikka itsenäisiä novelleja. Ylipäätään kirja on sellainen, että siitä voi helposti lukea pätkän sieltä, toisen täältä, ja saada silti paljon (=monta tarinaa) irti. Kaikkia tarinoita yhdistää kuitenkin Jackson Brodie, yksityisetsivä, joka tutkii useampaa tapausta. Lopussa kaikki tarinat kietoutuvat toisiinsa.

Tämä on sellainen dekkari, josta voisin kuvitella tykkäävän niidenkin, jotka eivät yleensä dekkareita lue. Suurkuluttajakin piti. Ja minä, joka luen kyllä dekkareita, mutta enemmän kuitenkin muuta. BBC on kuulemma tehnyt Jackson Brodiesta Case Histories -nimisen sarjankin. Pitäisiköhän kaivella muutama jakso netistä? Jotkut dekkarit taipuvat huonosti tv-sarjoiksi, mutta toisten erinomaisuus vain kertautuu tv-ruudulla (ja BBC jos kuka osaa dekkareiden filmatisoinnin!).

Sain muuten kirjan ja ruusun päivänä uusimman Mma Ramotswe -dekkarin (jotka nekin ovat kyllä aika erilaisia kuin monet muut dekkarit). Kai minun olisi periaatteessa pitänyt saada kukkia (vastalahjaksi siitä Lundbergin Isistä, jonka nyt innostuin ostamaan), mutta kirja sopii minulle kyllä paremmin. Taidankin aloittaa sen lukemisen jo tänä iltana - perjantaitunnelma kohdillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti