torstai 8. lokakuuta 2020

Spin off -bloggauksia

Haaveilin pari viikkoa sitten Le Divorce -elokuvan näkemisestä. Kirjastostahan se löytyi, ja nyt olen yhtä elokuvakokemusta rikkaampi. Jos pitää suositella jompaakumpaa, suosittelen kirjaa. Elokuva on aika lailla tusinatavaraa, ja kirjassa on sentään jotakin omalaatuista.

Kirjan juoni oli aika sotkuinen. Elokuvassa turhat mutkat ja umpikujat on karsittu pois, mikä tässä tapauksessa on plussa leffalle. Elokuvan casting on surkea. Ihan hyviä näyttelijöitä siinä on, esim. Glenn Close (ihan väärässä roolissa) ja Stephen Fry (ehkä elokuvan paras roolitus), mutta elokuvan hahmot eivät vastaa kirjan hahmoja. Kate Hudson menettelee päähenkilö Isabelina, mutta Naomi Watts ei ole lainkaan sellainen kuin Isabelin sisko Roxy. Kaikkein eniten minua potuttaa se, että Isabelin 70-vuotias rakastaja on elokuvassa nuorentunut 20 vuodella. Hei haloo, se ikäero oli tässä se pointti, ja te missasitte sen! Elokuvassa oli kuitenkin paljon ranskan kieltä, eli se sopi mukavasti täydentämään tätä mun keski-ikäisen naisen yksityistä kielikoulua.

Alkusyksystä bloggasin Sita Salmisen Lupa-novellikokoelmasta. Sita Salminen on somen moniottelija, joka aloitti bloggaamalla, siirtyi vloggaamiseen ja tekee nykyään podcastiakin (ja kirjoittaa siinä sivussa kirjan - huh ja vau!). Esikoiseni suositteli minulle Salmisen ja Veronica Verhon POKS-podcastia. Koska haluan olla kartalla lasteni elämästä, tartuin suositukseen. 

Nyt olen vähän karen, mutta ensimmäisten jaksojen ajan olin aika tavalla epämukavuusalueellani: en oikein jaksanut kuunnella nuoruuden kännäystarinoita ja monesti mielessäni käväisi sellainen ikävä keski-ikäinen ajatus, miten te nyt noin puhutte, ettekö te oo tajunneet. En kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoin sitkeästi kuuntelua, ja yhtäkkiä Sita ja Veronica alkoivatkin tuntua läheisiltä. Asioihin tuli oikeasti syvyyttä ja podcastissa käsiteltiin tärkeitä aiheita, joihin sain uuden näkökulman. Ei haittaa yhtään, jos tyttärenikin saa uusia näkökulmia ja ajattelun aiheita tämän podcastin avulla! Suosittelen siis, mutta en, jos pelottaa eijeesusmäoonvanha-ensireaktio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti